Voorkom kalkvorming met een duurzame waterontharder

Wasbak

Ze zijn vooral in nieuwbouwwoningen vinden, maar ook bij een verbouwing wordt er regelmatig een waterontharder geplaatst. Dit apparaat voorkomt kalkaanslag in de leidingen. Leidingwater wordt gebruikt voor de douche, de wasmachine en het toilet bijvoorbeeld. Maar ook als het gaat om drinkwater dan is het verstandig om kalkaanslag te voorkomen, dit kan de kwaliteit van het drinkwater ten goede komen. 

Bestaat er een vermoeden dat kalkafzetting voor problemen zorgt in je woning? Dan is het belangrijk om eerst onderzoek te doen naar de oorzaken om toekomstige kalkvorming te voorkomen. Er is tegenwoordig bovendien een duurzame oplossing op de markt, in de vorm van een waterontharder.

Oorzaken van kalk in het leidingwater

Voordat leidingwater en drinkwater ons bereikt moet het een lange weg afleggen. Het water dat wij dagelijks gebruiken is afkomstig uit grondwater of rivierwater. Uit de bodem van de rivier worden mineralen opgenomen, één van deze mineralen is kalk. Kalk zorgt er echter voor dat het water hard wordt, vooral als er naast kalk ook magnesium in het water zit. Als er niet veel kalk in het water voorkomt, spreekt men van zacht water. Drinkwaterbedrijven mogen echter niet alle kalk uit het water verwijderen, dit heeft te maken met internationale richtlijnen. Een kleine hoeveelheid aan kalk in het drinkwater is bovendien niet schadelijk, bij te grote hoeveelheden moet men wel oppassen.

Wasbak badkamerKalkaanslag voorkomen

Er zijn veel verschillende middeltjes op de markt om kalk te verwijderen, maar er zijn niet veel schoonmaakmiddelen die dit ook daadwerkelijk kunnen voorkomen. Je kan wel blijven boenen en poetsen als je veel kalkaanslag tegenkomt in je woning. Vooral in badkamers kan kalkaanslag behoorlijke problemen opleveren. Als je het dus niet ziet zitten om elke dag schoon te maken, blijven er maar twee opties over; verhuizen naar een andere gemeente of een waterontharder aanschaffen.

Ga voor een duurzame oplossing

Duurzaam wonen en leven is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Nederlanders doen er steeds meer aan om zuinig en milieuvriendelijk te wonen. Een waterontharder kan daar ook een bijdrage aan leveren. Het aanbrengen van een waterontharder bespaart je op de lange termijn tijd en geld qua onderhoud. En machines die werken op leidingwater hebben er ook profijt van, door de beperking van kalkaanslag wordt de levensduur van de machines langer. Wil je ook kalkvrij leidingwater en drinkwater? Ontdek alle mogelijkheden van het plaatsen van een duurzame waterontharder op Watts-oneflow.com. 

GastblogsNews

duurzaamkalkkalkaanslagwaterontharderzacht water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *