Badkamer interieurtips voor het aankomende jaar

Wil je je badkamer gaan verbouwen? Of wil je je huis graag renoveren en de badkamer helemaal opnieuw inrichten? Dan komen de volgende adviezen waarschijnlijk goed van pas. Met deze suggesties kun je de mogelijkheden van de badkamer maximaal benutten en de beschikbare ruimte effectief gebruiken!

Kies voor een stijlvolle en moderne douchewand 

Tegenwoordig is het nemen van een douchewand in de badkamer een populaire optie. Een douchewand kan de ruimte op een mooie manier in twee delen en het douchegedeelte afscheiden van de rest van de badkamer. Je hebt hierdoor niet meer last van een badkamervloer die tijdens het douchen nat wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie en unieke zwarte douchewand. Deze douchewand ziet er erg stijlvol en modern uit, wat erg goed staat in een industriële badkamer. 

Gebruik een helder glazen douchecabine of glazen douchewand laat de ruimte daarnaast ook ruimtelijker lijken. Omdat glas doorschijnend is, verstoort het de inrichting van de badkamer niet. Donker glas of een stenen scheidingswand daarentegen verkleinen de ruimte drastisch. Gebruik zoveel mogelijk doorzichtig glas om dit te bereiken.

Minder is meer

Minder kan op een hele mooie manier meer zijn. Een bekend gezegde in de kunstwereld dat ontegenzeggelijk ook geldt voor het ontwerpen van een badkamer. Een ruimte met te veel voorzieningen wordt snel overvol en de badkamer is nu juist een plek waar we tot rust willen komen. Maar te veel decoraties bijvoorbeeld kunnen de ruimte verstikkend doen lijken. Dus, hoe minder, hoe rustiger. Dit advies is vooral nuttig voor badkamers die aan de kleine kant zijn.

Meng moderne blikvangers met klassieke materialen en tinten

Als je een nieuwe badkamer aan het inrichten bent, kun je de badkamer een keer een heel andere uitstraling geven. Als je niet de rest van je leven in dit huis wilt wonen, kun je het beste voor wat meer klassieke materialen en ingetogen tinten kiezen. Een neutrale, klassieke badkamer is de beste optie als je je huis namelijk in de toekomst wilt verkopen. Natuurlijk kunnen stijlvolle blikvangers en vermakelijke accessoires de badkamer alsnog wat meer trendy maken.