Uw tuin winterklaar maken in 6 eenvoudige stappen

Nu de temperaturen beginnen te dalen en de koude dagen voor de deur staan, is het belangrijk de tijd te nemen om uw tuin voor te bereiden op de winter. Door een aantal eenvoudige, maar belangrijke stappen te volgen kunt u ervoor zorgen dat uw tuin gezond en bloeiend is in de lente. In deze blog hebben we 6 dingen waar je aan moet denken bij het winterklaar maken van uw tuin!

1. Begin met het opruimen van dode bladeren of puin dat zich tijdens het groeiseizoen heeft opgehoopt. Zo voorkomt u dat ongedierte en ziekten in uw tuin overwinteren. U maakt de tuinbedden schoon door het dode blad weg te harken. Voeg daarna mulch toe aan de grond. Dit isoleert de grond en beschermt uw planten en wortels van de kou.

2. Snoei vervolgens alle vaste planten terug die dit seizoen zijn afgestorven. Dit ruimt uw tuin op en bevordert nieuwe groei in het voorjaar. Naast dat het opruimt heeft uw tuin de tijd om op adem te komen en zich voor te bereiden op de koude dagen.

3. Zorg er ten slotte voor dat u uw planten ruim voor de eerste vorst water geeft. Zo overleven ze, blijven ze langer mooi en zijn de tijdens de wintermaanden alvast klaar voor de lente.

4. Breng potplanten naar binnen. Als je potplanten hebt, haal ze dan voor de eerste vorst naar binnen. Zo kunnen ze de winter beter doorkomen. Daarnaast is het ook goed voor de potten, deze beschadigen sneller wanneer ze in de kou staan. Bekijk het aanbod winterbestendige plant- en bloembakken bij Hekwerkonline.

5. Bedek tere planten met een vorstdeken. Als u planten hebt die gevoelig zijn voor vorst, bedek ze dan met een vorstdeken of jutezak om ze tegen het koude weer te beschermen. Hierdoor blijven de planten warmer, komt er geen vorst of sneeuw op de bladeren en kunnen ze in de lente weer verder uitbloeien.

6. Koppel slangen en sproeiers los die u in uw tuin hebt hangen. Zorg ervoor dat u alle slangen en sproeiers vóór de eerste vorst loskoppelt; als ze bevriezen, kunnen ze barsten en schade veroorzaken. Wanneer deze na de vorst worden losgekoppelt is er een kans dat deze al beschadigd zijn.

Door nu een paar eenvoudige stappen te nemen, kunt u uw tuin gemakkelijk voorbereiden op de winter. Door puin te ruimen, dode planten weg te snoeien, de grond te mulchen en ruim voor de eerste vorst water te geven, kunt u ervoor zorgen dat uw tuin er in het voorjaar gezond en mooi bij ligt.