spaans huis

Droomt u er al tijden van om een tweede huis in Spanje te hebben of om te beschikken over een vakantiehuis? De meeste mensen uit Nederland die een tweede huis willen, kiezen ervoor om in Spanje te gaan wonen. De Spaanse kust heeft natuurlijk een uitstekend klimaat en de regio biedt nog veel meer voordelen, zoals bruisende horeca, goede mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen en ook goede mogelijkheden om het (tweede) huis te verhuren. De Spaanse costa is nog altijd een populaire locatie om op vakantie te gaan, niet alleen voor Nederlanders maar eigenlijk voor alle Europeanen.

Volop aanbod aan de Spaanse kust

Als we de huizenprijzen in Spanje vergelijken met die in Nederland, valt gelijk op dat je veel meer waar voor je geld krijgt. De prijzen liggen gemiddeld gezien veel lager. Hierbij kijken we niet alleen naar vierkante meters van de woning zelf, maar ook naar het oppervlakte van de tuin en bijbehorende gebouwen bijvoorbeeld. Het komt bovendien veel vaker voor dat je in Spanje een huis kunt aanschaffen waar al een zwembad bij zit. En dit is precies waar veel Nederlanders de voorkeur aan geven. Het aanbod aan huizen in Spanje is groot, en de prijzen zijn dus relatief laag voor ons als Nederlanders. Een ideale regio om je tweede huis of vakantiehuis aan te schaffen!

Het voordeel van een Nederlands contactpersoon

Een veelgehoord probleem is dat het papierwerk bij het aankopen van een woning in Spanje behoorlijk veel tijd in beslag kan nemen. Om het proces efficiënter te laten verlopen, is het handig om een Nederlands contactpersoon te hebben, iemand die de klappen van de zweep kent. Een Nederlandse specialist kan helpen om uw weg te vinden door de Spaanse bureaucratie op dit gebied. Ook op het gebied van vergunningen kan het voorkomen dat u veel moet regelen, vaak contact moet hebben met de autoriteiten en dat het hele proces veel tijd in beslag nemen. Dan is het fijn dat u op iemand kunt terugvallen die zowel Nederlands als Spaans spreekt.

Bereid u voor op een relaxed leven

Als u eenmaal eigenaar bent van een droomhuis aan de Spaanse kust, hoeft u niet meer veel te doen. U kunt vervolgens genieten van een heerlijk leven. Een goed klimaat en goed eten, dat is waar de Spaanse costa bekend om staat. We wensen u daarom veel plezier en veel succes bij het uitkiezen van uw eigen droomhuis in Spanje!