trap

Je staat op het punt om een nieuwe trap aan te schaffen. Een flinke investering aangezien je in een keer een hoop geld moet neerleggen. Hierdoor wordt het belangrijk dat je direct de juiste keuze maakt. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kies je nu eigenlijk een goede trap uit en waar dien je op te letten? In dit artikel geven we tips hoe je een goede trap koopt waar je jarenlang plezier aan gaat hebben. Benieuwd waar je op moet letten? Lees dan gauw verder.

Wil je ruimte besparen?

Heb je een kleine woning dan is de kans groot dat je graag ruimte wilt besparen. In dit geval is het slim om voor een compacte trap te kiezen. Deze hebben vaak kleinere treden en zijn iets steiler, waardoor ze ongeschikt zouden zijn voor mensen die minder fit zijn. Daarnaast kun je ruimte besparen door voor een draaitrap of een spiltrap te kiezen. Bij deze trap zit er dus een soort draai in de trap, waardoor het minder ruimte inneemt dan bij een rechte trap. Ben je op zoek naar een trap waarmee je ruimte bespaart, maar houd je ook van design dan is het geen slecht idee om een trap op maat te laten maken. Voor een trap op maat is het belangrijk dat je een vakkundige trappenspecialist inschakelt. Niet iedereen is in staat om een trap op maat te maken, aangezien dit echt vakwerk is.  

Soorten trappen

Bij de keuze voor een trap kun je kiezen uit verschillende soorten trappen. Welke trappen in jouw woning mogelijk zijn, hangt af van de hoogte van de eerste verdieping, de beschikbare ruimte en natuurlijk je budget. Heb je een hoger budget dan zou een trap op maat een goede optie kunnen zijn. De verschillende soorten trappen die het meest verkocht worden, zijn een ruimtebesparende trap, rechte trap of steektrap, de spiltrap of draaitrap, muizentrappen, de middenboomtrap, kwartslag trappen of een wenteltrappen. Woon je in een rijtjes huis en heb je beperkte ruimte dan zijn de rechte trap en spiltrap de meest gangbare opties.  

Wat kost een nieuwe trap precies?

Het is lastig om iets te zeggen over de kosten van een trap. Deze hangen van verschillende factoren af, zoals hoeveel tijd de installatie kost, het materiaal wat gebruikt wordt en het trappenbedrijf. De kans is groot dat elk trappenbedrijf andere prijzen in rekening brengt. Daarom is het slim om meerdere offertes aan te vragen. Daarbij moeten we wel zeggen dat de prijs niet altijd de doorslaggevende factor zou moeten zijn. Uiteindelijk wil je een lange tijd met de trap doen, waardoor het kopen van een goede trap geen slecht idee kan zijn.