Wat is een dommekracht

Dommekrachten noemen we ook wel een kelderwind of kelderwinch. De werking is vergelijkbaar met die van een krik. Hiermee is het mogelijk om zware lasten te tillen of weg te drukken. Het bestaat uit een kast die voorzien is van meerdere tandwielen en een tandheugel. De tandheugel wordt omhoog bewogen met behulp van een zwengel. Doordat de zwengel voorzien is van een terugloopbeveiliging kan het niet onverwachts terug draaien waardoor het gevaar voor de gebruiker van een dommekracht op kan leveren. Dommekrachten zijn in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Zo zijn er hand bedienbare maar ook mechanische. Het ligt er maar net aan waarvoor het wordt gebruikt. Hand gedreven modellen kunnen wel 1000 kilo of meer tillen terwijl u bij een mechanische dommekracht wel 10 ton op kunt tillen.

Waar dommekrachten voor gebruiken?

Dommekrachten kunnen voor diverse werkzaamheden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een autogarage. Een voertuig bevat altijd een zware motor die met normale mankracht bijna niet te tillen is. Dat geldt helemaal voor grotere voertuigen zoals vrachtwagens. Wanneer er een motor uitgehaald of in moet worden geplaatst brengt een dommekracht uitkomst. Met een paar handelingen is de motor uit het voertuig te tillen en te verplaatsen naar een andere plek. Ze worden ook veel gebruikt om zwaardere machines zoals die in fabriekshallen staan te verplaatsen. Ze moeten altijd aan bepaalde eisen voldoen. De standaard normering is DIN 7355. Verder is het belangrijk dat u met dommekrachten nooit het maximale gewicht overschrijdt. Zo wordt de kans op ongelukken en onbruikbaarheid voorkomen.

Online kopen

Wanneer u online betaalbare en kwalitatief zeer goede dommekrachten zoekt komt u al snel bij Hijswinkel uit. Dit bedrijf is gespecialiseerd in allerlei hijsmiddelen en aanverwante zaken. Ze hebben een groot aanbod van diverse topmerken. Indien voorradig hebt u de dommekracht die u wenst al zeer snel in huis, op iedere gewenste locatie. Ook accessoires zoals een bijpassende losse ratelslinger zijn bij hen verkrijgbaar.