zonnepanelen

Een duurzaam restaurant daar hebben zowel jij, het milieu en jouw klanten baat bij. Zo bespaar je geld op de energierekening, serveer je schoon eten en lever je een positieve bijdrage aan het milieu. In dit artikel vertellen wij graag meer over het verduurzamen van je restaurant en zullen verschillende acties benoemen die je kunt ondernemen. Bijvoorbeeld door alleen met biologische ingrediënten te werken of zonnepanelen op het dak te installeren. 

Biologische ingredienten kopen

Te beginnen met het eten dat je in een restaurant serveert. Hoe kun je eten serveren zonder dat er schade aan de natuur wordt toegebracht? Natuurlijk is het onmogelijk om geheel duurzaam te eten; de natuur zal op welke manier dan ook beschadigd worden. Maar je kunt altijd je best doen de impact te verkleinen door duurzame producten te kopen. Daarbij kun je jezelf afvragen of biologisch echt zo duurzaam is als dat we soms denken. Voor het verbouwen van biologische gewassen of voor biologische veeteelt is meer ruimte nodig om de gewassen en de dieren te laten groeien. Ook de dieren leven langer en poepen dus meer, wat ook niet goed is voor het milieu. In plaats van biologisch eten zijn er gelukkig meerdere duurzame labels beschikbaar.  

Zonnepanelen op het dak

Tegenwoordig zien we veel particulieren voor zonnepanelen kiezen. Gek genoeg zijn er maar weinig bedrijven die dezelfde overstap maken. Dit is raar, aangezien er alleen overdag energie opgewekt kan worden met zonnepanelen. Deze energie zal direct gebruikt moeten worden. Het zijn juist de bedrijven die overdag veel elektriciteit gebruiken, waardoor zonnepanelen een hele goede optie zal zijn. Met zonnepanelen bespaar je mooi wat geld en bovendien lever je een goede bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot. De opgewekte energie die je niet gebruikt wordt aan de energiemaatschappij verkocht.  

Kiezen voor kunststof deuren en kozijnen

Ondanks dat veel mensen er niet van af weten is kunststof duurzamer dan bijvoorbeeld hout of andere materialen. Sta je op het punt om de deuren en kozijnen te vervangen dan doe je er goed aan om voor kunststof kozijn en deuren te kiezen. Zodoende weet je zeker dat je er jaren mee kunt doen zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Daarbij is het mogelijk om kunststof kozijnen en deuren in verschillende kleuren te verkrijgen.