bouwbedrijf

Het bedrijfspand is toe aan vernieuwing, een renovatie of je bent van plan om er een stuk bij te laten bouwen. Als ondernemer ben je op zoek naar kwaliteit zonder de hoofdprijs te betalen. De zoektocht naar het juiste bouwbedrijf is lastig en kost tijd. Zo zijn er ontzettend veel bouwbedrijven en weet je van te voren niet of ze hun beloftes waar kunnen maken. Met de onderstaande tips wordt het eenvoudiger om een bouwbedrijf te vinden. 

Kies voor een bouwbedrijf met CAD software

CAD staat voor Computer-Aided Design. Dit zijn tekenprogramma’s voor architecten, ontwerpers, engineers en constructeurs die wereldwijd erkend worden. Ze worden veel gebruikt in bouwkunde. De CAD software is zeer geavanceerd en heeft nauwelijks beperkingen. Bouwbedrijven die met CAD software werken en hun medewerkers hier voor opgeleid hebben laten zien dat ze met de best beschikbare tools werken van dit moment. Voor ons is het een indicatie dat het bouwbedrijf zijn medewerkers serieus neemt door in hen te investeren en de klanten serieus neemt omdat ze in staat zijn geavanceerde bouwtekeningen te maken. Meer weten over CAD opleidingen? 

Re-integratie en werkstages

Wil je de kosten zo laag mogelijk houden dan zou je eventueel kunnen kiezen voor een bouwbedrijf dat samenwerkt met re-integratie. De overheid heeft sinds 2 jaar de regelgeving veranderd, waarbij gekeken wordt wat iemand nog wel kan in plaats van de beperkingen. Hierdoor zullen mensen die in het verleden ongeschikt zijn verklaard om te werken toch een baan moeten gaan zoeken. Zij worden via het re-integratieproces klaargestoomd voor een baan in de bouw. Het voordeel hiervan is dat je gebruik maakt van ervaren werknemers, die gemotiveerd zijn en een portie levenservaring hebben. Je betaalt hiervoor een lagere prijs per uur dan een ‘normale werknemer’.

Hetzelfde geldt voor studenten die een stage of meeloop stage lopen bij een bouwbedrijf. Voor hen wordt een lager uurloon in rekening gebracht.  

Vraag meerdere offertes aan

Het is raadzaam om niet met de eerste beste aanbieder in zee te gaan. Vraag om aanbevelingen bij vrienden en kennissen en klop bij meerdere bouwbedrijven of aanneembedrijven aan. Zodoende weet je zeker dat je de beste prijs krijgt. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar kwaliteit. Zo is het altijd beter om voor een bouwbedrijf te kiezen waar je een goed gevoel bij krijgt in plaats van de goedkoopste aanbieder waar je geen goed gevoel bij hebt.