schoonmaakbedrijf

Tijdens een verbouwing ontstaat er veel troep, stof en andere rommel. Bouwvakkers zijn ten slotte geen schoonmakers. Na de verbouwing is het belangrijk dat alles goed schoongemaakt wordt, zodat je hier in een later stadium geen last van krijgt. Hieronder volgen een aantal tips die je kunt gebruiken om de troep na afloop van een verbouwing zo goed mogelijk schoon te maken. Lees snel verder en doe je voordeel met de onderstaande tips. 

Grondige schoonmaak

Het is belangrijk dat je eerst alles wat weggegooid kan worden bij elkaar neerzet. Probeer daarbij alles zo goed mogelijk te scheiden zoals plastic, papier en hout. Wanneer je alles bij elkaar hebt gezet kun je besluiten wat je weg wilt gooien en nog wilt bewaren. Vervolgens kan des schoonmaak beginnen met een bezem. Begin bovenaan en werk zo langzaam naar beneden. Vervolgens veeg je alle stof op en je zult zien dat de ruimte er direct een stuk schoner uit ziet. Maar je bent er nog niet: vervolgens is het belangrijk dat je overal een nat doekje overheen haalt. Mocht het nodig zijn dan kun je de ramen ook nog even meepakken.  

Begin direct!

Wacht niet te lang met schoonmaken na een verbouwing. Het nadeel is hoe langer je wacht met schoonmaken, hoe moeilijker het wordt om alles schoon te krijgen. Daarbij geeft het jezelf ook een beter gevoel wanneer je het schoonmaakwerk niet uitstelt, maar direct begint. Heb je niet of nauwelijks tijd om schoon te maken, dan is het wellicht een goed idee om een schoonmaakbedrijf in te huren. Het inhuren van een schoonmaakbedrijf voor particulieren begint vaak online. Maak van tevoren duidelijke prijsafspraken en vertel wat er moet gebeuren. Het voordeel van een schoonmaakbedrijf is dat ze veel ervaring hebben en precies weten wat van schoonmaakbehandeling verschillende materialen zoals hout en glas nodig hebben.  

Welke schoonmaakspullen heb ik nodig

Bij de schoonmaak na een verbouwing heb je de gebruikelijke schoonmaak spullen nodig zoals een stofzuiger, een bezem, een trekker, emmer met een schoon sopje, natte doek, droge doek en een spons. Investeer voor een paar euro in schoonmaakspullen en je zult zien dat het allemaal een stuk makkelijker wordt. Het is raadzaam om voor kwalitatieve schoonmaakspullen te kiezen, zodat je deze niet weg hoeft te gooien nadat je deze een aantal keer gebruikt hebt.