tuin verbouwen

Voordat je het weet, is het weer zo ver; de zomer komt eraan. Dit is het goede moment om je tuin klaar te maken voor de dagen dat we weer buiten kunnen zitten tot in de late uurtjes. Niets is leuker dan met vrienden en familie een drankje drinken in een verzorgde tuin. Als je van tuinieren houdt, besteed je waarschijnlijk je vrije tijd graag aan het onderhouden van je tuin. Maar heb jij geen groene vingers? Dan kunnen deze tips je helpen om je tuin zomerklaar te maken.

Planten onderhouden

Als je lang wilt genieten van je tuin, is het erg belangrijk dat je je tuin goed onderhoudt. In de lente ligt je tuin vaak vol met bladeren en takken. Als je aan de slag gaat met je tuin, dien je deze als eerst te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat je bepaalde planten goed snoeit. Wees niet bang dat je te veel snoeit, dit groeit namelijk weer aan. Het is van belang dat je het juiste  tuingereedschap voor het snoeien gebruikt. Schaf niet lukraak een snoeischaar aan, kijk eerst goed naar welke planten je in je tuin hebt staan. Soms kan het snoeigereedschap niet sterk genoeg zijn voor het snoeien van dikke takken. 

Plaats de juiste verlichting

Verlichting is erg belangrijk in een tuin. Een verlichte tuin is niet alleen voor jou prettig, maar dit helpt ook inbraak voorkomen. Behalve veiligheid biedt tuinverlichting ook veel sfeer. Kies bijvoorbeeld voor tuinspots die een bepaald object in de tuin verlichten, dit is een echte eyecatcher. Of kies voor een ouderwetse wandlamp die diepte aanbrengt in je tuin. Zorg er wel voor dat je één stijl qua verlichting toepast in je tuin. Kies modern of klassiek, niet allebei. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je tuin er chaotisch gaat uitzien.

De tuin inrichten

Na het onderhouden van de planten en het plaatsen van de juiste verlichting kun je aan de slag met het inrichten van de tuin. Dit is vaak het leukste deel van het gehele proces. Haal de tuinstoelen en loungebank weer naar buiten. Geef je tuinmeubilair een opfrisbeurt door alles goed schoon te maken. Kleed de tuin daarna aan met verschillende kussens of andere leuke accessoires en je zult zien dat je tuin gelijk een andere sfeer uitstraalt. Wat nu ook helemaal hip is, is de buitenkeuken. Wat is er leuker dan buiten koken en eten? Buitenkeukens zijn er in alle soorten en maten, dus ook voor een kleinere tuin is deze geschikt.