keuken

Regelmatig krijgen wij de vraag wat een keukenrenovatie nu precies kost. Van tevoren wil je graag weten waar je aan toe bent en daarbij wil je achterhalen of de aanschaf van een nieuwe keuken niet interessanter is. Is de prijs voor een keukenrenovatie te hoog dan is het vaak interessanter om gewoon een nieuwe keuken te komen. Door een keukenrenovatie goed te plannen en in zee te gaan met de juiste mensen zou een keukenrenovatie geldbesparend moeten werken. Met een keukenrenovatie stel je de aanschaf van een nieuwe keuken nog even uit en dus bespaar je een hoop geld over de langere termijn. Lees hieronder wat een keukenrenovatie nu precies gaat kosten. 

Wat moet er gebeuren?

De kosten die je uiteindelijk kwijt bent voor een keukenrenovatie hangen van verschillende factoren af zoals wat er precies moet gebeuren. Je kunt je voorstellen dat een renovatie waarbij alleen het aanrecht geschuurd moet worden goedkoper is dan wanneer de hele keuken gerenoveerd moet worden. Hoe meer er moet gebeuren hoe hoger de arbeidsuren zullen uitvallen. Bij een grote keukenrenovatie heb je ook meer materiaal nodig wat de kosten zeker niet gaat drukken. Het is raadzaam om alleen te kiezen voor kwalitatieve materialen met een lange levensduur. Zo voorkom je dat je over een aantal jaar weer een keukenrenovatie nodig hebt.  

Kies voor een gedeeltelijke renovatie

Het kan natuurlijk zo zijn dat je op budget bent en niet veel geld over hebt voor een keukenrenovatie. In dit geval kan een gedeeltelijke renovatie interessant voor je zijn. Aangezien een gemiddelde keukenrenovatie al snel duizenden euro’s kost, is dit voor veel huishoudens een interessante optie. Bij een gedeeltelijke renovatie wordt gekeken hoe alles op een goede manier opgeknapt kan worden zonder dat dit duizenden euro’s gaat kosten. Alleen de werkzaamheden met prioriteit worden dan aangepakt. Zo kun je bijvoorbeeld flink wat geld besparen wanneer je de de vervanging van het keukenblok even laat zitten. De goedkopere posten die vaak wel prioriteit hebben is het verleggen van de elektra, een nieuw likje verf en het kitwerk. 

Prijzen opvragen bij renovatiebedrijven

Daarbij zullen de prijzen per renovatiebedrijf verschillen. Kies je voor bedrijven met veel ervaring dan betaal je waarschijnlijk meer geld. Ook ben je vaak meer geld kwijt bij keukenrenovatiebedrijven die populair zijn. Wanneer de vraag groter wordt dan het aanbod zal de prijs voor een keukenrenovatie sowieso toenemen. Het is raadzaam om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen en deze naast elkaar neer te leggen.