badkamer

Bij een badkamer gelden er andere regels voor de keuze van raambekleding dan bijvoorbeeld voor in de woonkamer. Je wilt natuurlijk niet dat de buren mee kunnen kijken wanneer jij de douche uit stapt. Maargoed, welke raambekleding ziet er leuk uit en biedt voldoende privacy? Hieronder volgen een aantal tips voor raambekleding in de badkamer. We gaan de opties plissegordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en duo gordijnen uitgebreid met je doornemen. 

Plisségordijnen, de beste optie

Plisségordijnen worden veel gebruikt als raambekleding in badkamers of in het toilet. Plissé betekent in het Frans ‘geplooide’ wat gevouwen stof betekent. Door te kiezen voor een top down & bottom up uitvoering kun je de hoogte van de onder- en bovenlat bewegen en zodoende de gewenste lichtinval bepalen. Het fijne aan plissegordijnen is dat je deze met een vochtige doek kunt schoonmaken. Deze gordijnen worden geïnstalleerd zonder dat er enig boorwerk aan de pas hoeft te komen. Het scoort een dikke voldoende op privacy, vochtbestendigheid (ook wel handig in de badkamer), geschikt voor draai kiepraam en kan gemonteerd worden zonder te boren. 

Rolgordijnen in de badkamer

Ook rolgordijnen zijn zeer geschikt voor in de badkamer. Het brengt sfeer en ze zijn tijdloos. Het is raadzaam om te kiezen voor rolgordijnen die van 100% polyester gemaakt zijn, zodat de gordijnen geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Bij rolgordijnen weet je een ding zeker: je kunt genieten van 100% privacy. Daarbij laten ze bijna geen licht door. Heb je privacy en een beetje licht nodig dan laat je ze gewoon half open staan. Rolgordijnen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en goede rolgordijnen hebben een lange levensduur. Ze bieden privacy, zijn vochtbestendig en je kunt ze installeren zonder enig boorwerk.  

Jaloezieen voor in de badkamer

Houten en aluminium jaloezieën zijn ook zeker geschikt voor in de badkamer. Het geeft de badkamer een stoere look en daarbij zijn aluminium jaloezieën vochtbestendig. Bij houten jaloezieën is het belangrijk dat je de verkoper van te voren vraagt of ze vochtbestendig zijn. Het grote voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze een isolerende werking hebben en dus weinig lucht van buitenaf binnenlaten. Hierdoor voelt de badkamer in de zomer wat koeler aan en blijft de warme lucht in de winter in de badkamer hangen.

Bij zowel de plisségordijnen als de rolgordijnen en de jaloezieën is het mogelijk deze online aan te schaffen en zelf te installeren. Op het internet zijn genoeg filmpjes te vinden waarin wordt uitgelegd wat er precies moet gebeuren.