Optimaal isoleren met isolatieplaten

De juiste keuze maken in isolatiematerialen kan erg lastig zijn. Isolatie is namelijk in verschillende soorten en maten te krijgen. Kies je isolatieplaten? Dan ga je voor gebruiks- en verwerkingsgemak. Isolatieplaten zijn, in tegenstelling tot isolatiedekens, erg licht in gewicht en eenvoudig te bewerken. Deze blog zal je alles vertellen waarom jij voor isolatieplaten moet gaan!

Soorten isolatieplaten

Isolatieplaten zijn er in allerlei soorten en maten te bestellen. PIR isolatie is één van de populairste materialen onder de isolatieplaten. Deze plaat wordt vaak gekozen vanwege de hoge isolatiewaarde en de veelzijdigheid. Met veelzijdigheid wordt bedoeld dat deze platen voor allerlei toepassingen geschikt is. Daarnaast zijn PIR isolatieplaten erg eenvoudig te bewerken en verwerken, dankzij het lichte gewicht en het materiaal.

Daarnaast worden XPS en EPS isolatieplaten ook veelvuldig gebruikt. XPS isolatie wordt vaak toegepast als isolatie in vochtige binnenruimtes. EPS isolatie wordt in de volksmond piepschuim genoemd en wordt gebruikt voor spouwmuur-, vloer-, funderings- en dakisolatie.

Ten slotte zie je binnen het assortiment ook glaswolplaten, steenwolplaten, resol platen en vlas platen terug. Resol is een materiaal welke veelal lijkt op EPS en PIR isolatie. Glaswol, steenwol en resol zijn materialen die wel een degelijk verschil hebben met bovengenoemde isolatiematerialen. Deze drie isolatiematerialen zijn namelijk zacht. Glaswol en steenwol zijn daarnaast ook te verkrijgen als isolatiedekens, omdat je ze kunt oprollen.

Toepassingen van isolatieplaten

Isolatieplaten kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Dakisolatie, (spouw)muurisolatie en vloerisolatie zijn voorbeelden van toepassingen waarvoor je isolatieplaten kunt gebruiken. Bij dakisolatie moet je denken aan platdakisolatie en isolatie voor een hellend dak. De mogelijkheden met isolatieplaten zijn eindeloos. Voor dakisolatie wordt vaak PIR, EPS of steenwol gebruikt. Voor spouwmuurisolatie kun je bijna iedere isolatieplaat gebruiken. Dit is volledig afhankelijk van je eigen voorkeur. Ga je voor een hogere isolatiewaarde? Dan ga je meer betalen voor je isolatieplaat. Voor vloerisolatie kunnen ook verschillende isolatieplaten worden toegepast, maar de meest populaire plaat is wel EPS.

Maak de juiste keuze isolatieplaat!

Ben je na het lezen van deze blog al een stuk wijzer geworden, voor het kiezen van de juiste isolatieplaat? Bekijk eens het ruime assortiment isolatieplaten van Sleiderink! Zij bieden een enorme scala isolatieplaten aan. Kun je alsnog niet de juiste keuze maken? Neem dan contact op met één van de productspecialisten, en stel al je vragen!