portofoon

Tijdens een verbouwing kan een portofoon best handig zijn, zeker bij een grote verbouwing. Bij een grotere verbouwing werken vaak honderden mensen aan een bouwproject. Hoe zorg je als aannemer voor de juiste communicatie? Een portofoon kan hierbij helpen. Maar dan bedoelen we wel de digitale portofoon. Wat is het verschil tussen een digitale portofoon en de portofoon zoals we deze uit vroeger kennen? Hieronder geven we meer informatie over de aanschaf van een portofoon. 

De werking van een digitale portofoon

Er zitten best wat voordelen aan een digitale portofoon in vergelijking met de ouderwetse portofoon. De digitale portofoons van tegenwoordig hebben een enorm bereik. Er zijn zelfs portofoons die wereldwijde dekkingen geven. Daarbij zijn digitale portofoons heel betrouwbaar en zal je in 99% van de gevallen altijd bereik hebben. Dat was met de oudere portofoons wel anders. De moderne portofoons wordt ook veel gebruikt in de bouw, omdat de portofoon beter tegen een stootje kan dan een mobiele telefoon. Eveneens kun je met de portofoon medewerkers traceren. Je weet waar ze zijn wat het makkelijker maakt om bijvoorbeeld een planning te maken. 

De voordelen voor de bouw

Bij bouwprojecten is de communicatie tijdens de uitvoering enorm belangrijk. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je met iemand moet communiceren die een aantal verdiepingen hoger staat te werken. In dit geval maak je gewoon gebruik van je portofoon. Het voordeel voor jou als aannemer is dat alle contacten van de mensen die meewerken aan het project in de contactenlijst staan. Bovendien weet je precies waar jouw medewerkers zijn en kun je aanwijzingen geven wanneer dat nodig is. De portofoon kan ook tegen een stootje en tegen nattigheid. Daarom zie je steeds meer bouwbedrijven die investeren in portofoons en de voordelen ervan zien.  

Waar koop je een portofoon?

Een portofoon kan online aangeschaft worden op verschillende webwinkels. De portofoonweb.nl is daar een voorbeeld van. Hier vind je een uitgebreid aanbod van portofoons. Van goedkopere modellen tot zeer geavanceerde modellen van een paar honderd euro’s. Om te bepalen welke portofoon het beste bij je past, moet je goed kijken naar de reden waarom je de portofoon nodig hebt. Zo zal een bouwbedrijf andere behoeften hebben dan een transportbedrijf. Als je een groot aantal portofoons in een keer gaat bestellen is het raadzaam om korting aan te vragen.