Voor welke klussen worden isolatieblokken vaak gebruikt

solatieblokken zijn stenen die een goede geluidsisolatie hebben en heel sterk zijn, waardoor ze ook geschikt zijn voor dragende muren. Daarnaast hebben de stenen een tand- en groefverbinding, waardoor ze makkelijk te verwerken zijn en er snel gebouwd kan worden. Een ander voordeel van isolatieblokken is dat ze niet zullen scheuren of krimpen en ademend zijn. Ook zijn de blokken goed bestand tegen brand en hebben ze een goede isolatiewaarde. Isolatieblokken worden gebruikt voor het bouwen van binnenmuren. Hierbij zijn er verschillende toepassingen mogelijk, waarover je hieronder mee kunt lezen. 

Voorzetwanden

Een goede plek om isolatieblokken te gebruiken is bij voorzetwanden. Je kunt de blokken online bestellen. Voorzetwanden worden geplaatst om de buitenmuur aan de binnenzijde te isoleren. Het is dus belangrijk dat het materiaal dat wordt gebruikt een goede isolatiewaarde heeft. Isolatieblokken hebben deze zowel een goede thermische isolatie als geluidsisolatie en zijn daarnaast ook nog eens makkelijk in gebruik. Je zult door het gebruik van isolatieblokken minder rommel in huis hebben tijdens het gebruik van de blokken. Een ander voordeel is dat je met deze blokken sneller klaar zult zijn. 

Scheidingswanden

Met een scheidingswand zorg je dat twee ruimtes van elkaar gescheiden worden, bijvoorbeeld als je een extra kamer of kantoortje wilt maken in huis. Een scheidingswand kan zowel bij bestaande bouw als nieuwbouw worden gemaakt. Het is belangrijk dat een scheidingswand niet alleen twee ruimtes van elkaar scheidt, maar ook voldoende thermische isolatie en geluidsisolatie biedt, zodat beide ruimtes aangenaam zijn om in te verblijven en je geen overlast hebt als in beide ruimtes iemand bezig is. Isolatieblokken hebben de juiste eigenschappen om een scheidingswand mee te maken en zijn ook nog eens heel eenvoudig toe te passen.

Brandveilige ruimtes

Wil je een ruimte in huis maken die goed bestand is tegen eventuele branden? Ook dan is het gebruik van isolatieblokken aan te raden. In isolatieblokken zijn enkel minerale bestanddelen gebruikt met een hoge weerstand, die daardoor hele goede brandwerende eigenschappen hebben. Door een ruimte te maken met behulp van isolatieblokken, zal het in geval van brand langer duren voordat de vlammen deze ruimte hebben bereikt, wat weer meer kans geeft om het huis veilig te verlaten.