Wat kan je met je balkon

Wanneer je voor het eerst een balkon hebt kan het lastig zijn om te weten wat je er mee kunt doen. Natuurlijk kun je een tuinbank hout plaatsen en lekker genieten van de buitenlucht. Maar wat zijn andere activiteiten of dingen die je er kunt doen? Wat kun je er allemaal plaatsen? Er zijn super veel mogelijkheden. Hieronder staan er een aantal op een rijtje! Hopelijk kun je hierdoor voldoende inspiratie op doen.

Hobby

Een balkon dient als extra ruimte om je hobby’s uit te voeren. Dit is al helemaal fijn als het buiten mooi weer is en je dus kunt genieten van het weer terwijl je je favoriete bezigheid doet. Het formaat van het balkon kan invloed hebben op hoeveel je precies kunt doen. Maar als je hobby bijvoorbeeld lezen is, dan is een loungebank balkon voldoende om het naar je zin te hebben! Sporten, lezen, breien, verven, je kunt van alles doen op het balkon. Vaak is het balkon gedeeltelijk afgeschermd waardoor je redelijk wat privacy hebt. Dit is fijn voor als je bijvoorbeeld wilt sporten op je balkon. 

Werken

Tegenwoordig is het super normaal om thuis te werken. Bijna iedereen doet het of heeft het gedaan. Een balkon dient als een ideale plek om te werken. Je kunt er comfortabel zitten. Zorg voor een goede stoel of bank, een tafeltje en klaar is je werkplek! Het is super fijn om van mooi weer te kunnen genieten terwijl je je werk doet. Het is daarom belangrijk dat je je balkon goed inricht zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Let er wel op dat je niet wordt afgeleid door het mooie weer of door het uitzicht. Ook is het belangrijk om te weten of je internet bereik hebt op je balkon. Dan weet je of je je team meetings online mee kunt doen of niet! Wel is het zo dat de buitenlucht je zult helpen om gefocust te blijven. Binnenlucht kan je na een tijdje suf laten voelen. Doordat je buiten zit hoef je geen luchtje te scheppen om je brein wakker te houden. 

Samen komen

Een leuk ingerichte balkon is de perfecte plek om samen te komen met mensen. Misschien woon je met meerdere mensen en is het balkon de plek om samen te kletsen na een lange dag. Anders kun je je vrienden uitnodigen om te dineren of lunchen op het balkon. In de zomer kun je barbecueën op het balkon. Dit is fijn voor als je geen tuin hebt of een andere plek waar je gemakkelijk buiten kunt eten. Een balkon is super fijn om snel even naar buiten te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld je ochtendkoffie op het balkon drinken. Als je je balkon goed verlicht dan kun je met je vrienden tot laat op het balkon kletsen. Met een verwarming of extra kleedjes kun je ook in de koude maanden genieten van je balkon. Het wordt snel donker in de winter, daarom is een goede lamp fijn. Het werkt mee aan de sfeer, maar zorgt er ook voor dat je bijvoorbeeld kunt lezen. Dit kan heel gezellig zijn tijdens de feestdagen! Denk aan een kerstdiner op het balkon!