marmeren vloeren

Marmer is een prachtig en luxueus materiaal dat vaak wordt gebruikt in de bouw en interieurdesign. Het is een type natuursteen dat wordt gewonnen uit kalksteen en dat bekend staat om zijn unieke  patronen. Marmeren vloeren zijn dan ook populair vanwege hun tijdloze uitstraling en duurzaamheid. Hier lees je meer over de verschillende soorten marmeren vloeren en hoe je ze het beste kunt onderhouden om er lang van te kunnen genieten.

Welke soorten marmeren vloeren zijn er?

Er zijn verschillende soorten marmeren vloeren waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de stijl van je huis.

Zo heb je bijvoorbeeld Carrara-marmer. Dit is een van de meest bekende soorten marmer en komt oorspronkelijk uit de regio Carrara in Italië. Het heeft een witte of grijze kleur en wordt vaak gebruikt voor vloeren.

Een andere mogelijkheid Nero Marquina. Dit is een zwarte marmer die zijn naam dankt aan de Spaanse stad waar het wordt gewonnen. Het heeft een opvallend wit aderpatroon en wordt vaak gebruikt voor badkamervloeren en accentmuren.

Als laatste is er Crema Marfil: dit is een crèmekleurige marmer die ook afkomstig is uit Spanje. Het heeft een warme uitstraling en wordt vaak gebruikt in klassieke interieurs.

Schoonmaken van marmeren vloeren

Hoewel marmeren vloeren bekend staan om hun duurzaamheid, hebben ze wel enige vorm van onderhoud nodig om hun glans en uitstraling te behouden. Marmeren vloeren zijn gevoelig voor zuren en agressieve reinigingsmiddelen, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het marmeren vloer schoonmaken. Voor het beste resultaat is het echter verstandig om professionele hulp te vragen.

Marmeren vloer polijsten

Na verloop van tijd, door dagelijks gebruik en blootstelling aan vuil en stof, kan het voorkomen dat de marmeren vloer zijn glans begint te verliezen. Gelukkig is er een oplossing om je marmeren vloer weer te laten stralen, namelijk polijsten.

Polijsten is het proces van het schuren van de oppervlakte van de vloer om zo oneffenheden en krassen te verwijderen en een gladde en glanzende afwerking te creëren. Marmeren vloer polijsten lijkt misschien een taak die je zelf kunt uitvoeren, maar het is beter om een professioneel bedrijf hiervoor in te schakelen. Dit komt omdat polijsten een technisch proces is dat specifieke vaardigheden en expertise vereist. Professionals hebben de juiste apparatuur en technieken om de klus snel en efficiënt te klaren. Bovendien hebben zij ervaring met het werken met verschillende soorten marmer en kunnen ze zo het beste resultaat bereiken.