Aanhangers kopen

Jij bent opzoek naar een aanhanger, je wilt bijvoorbeeld een motortrailer kopen! Welke heb je dan nodig? Waar moet je op letten? Heb je wel het juiste rijbewijs voor de aanhanger? Deze dingen gaan wij vandaag behandelen in deze blog! Als je een aanhanger wilt kopen dan moet je eigenlijk al weten wat je wilt vervoeren, aangezien dit bepaalt wat voor aanhanger je moet nemen. Neem je een gesloten of open aanhanger? Met dit soort vragen begin je je zoektocht.

Aanhanger soorten

Er zijn veel verschillende aanhangers, elk met een andere functie. De meest voorkomende aanhangers zijn de bakwagens en plateauwagens. Dit zijn aanhangers met een open bak, gemakkelijk te gebruiken en vaak ook niet heel prijzig. De verschillen tussen de twee is simpel, de bakwagen heeft de wielen naast de bak zitten, hierdoor ligt de bak vaak wat dieper. Bij plateau aanhangers zitten de wielen onder de laadvloer, waardoor het hele laadoppervlak gebruikt kan worden.

De transport aanhangers zijn de ideale aanhanger voor de fanatiekeling, zo heb je deze aanhangers nodig als je auto’s of andere voertuigen wilt vervoeren. De autotransport en machinetransport aanhangers zijn gemakkelijk te gebruiken, zo heeft een machinetransporter een laadklep waar de machines gemakkelijk op kunnen rijden, de autotransporter gebruikt hiervoor oprijplaten. De multitransport aanhangers zijn gespecialiseerd voor het vervoer van voertuigen, maar ook voor het vervoeren van standaard lading! De motortrailers zijn aanhangers voor de genieter, die eens een tripje wil maken ver van huis. Dit kan dan gemakkelijk met een motortrailer!

Kipper aanhangers worden gezien als de crème de la crème van de aanhangerwereld! Deze luxe aanhangers hebben namelijk een kiepfunctie, ideaal om te gebruiken bij het vervoeren van losse lading. De losse lading, zoals grind, zand of aarde, kan gemakkelijk gestort worden door de aanhanger te laten kippen. Ook kan je op deze aanhangers een loofrek plaatsen, dit maakt het voor een hovenier gemakkelijk om de takken en bladeren te vervoeren. De elektrische functies van de kipper maken het nog gemakkelijker om te laden en lossen.

De gesloten aanhangers zijn ideaal bij bijvoorbeeld slecht weer! De bak is hierbij namelijk helemaal gesloten. Met gesloten aanhangers is verhuizen ook ideaal, de dozen of meubels stapel je eenvoudig op tegen de wanden! Zo zit alles stevig vast. De gesloten aanhangers van Anssems, ook wel bagagewagens genoemd, zijn vaak in de belangstelling van de vakantieganger. De bagage aanhangers hebben een omhooggaande klep die de lading dus kan beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden.

Aanhangers huren of leasen?

Het leasen van aanhangers wordt steeds populairder, zo kan je tegenwoordig bij Aanhangwagendirect ook kiezen voor de optie tot lease. Maar hier zitten wel wat regels aan verbonden, deze zijn makkelijk te vinden op de website van Aanhangwagendirect. Ook kan je bij Aanhangwagendirect eenvoudig aanhangers huren, zo hoef je niet meteen een groot bedrag af te tikken maar heb je voor een dag, weekend, week of zelfs een maand een aanhanger. Voor vragen over het huren van een aanhanger of aanhanger onderdelen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect!