Hoe kom ik aan een baan in de bouw

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan werken in de bouw. Dit is natuurlijk niet voor niets. De bouwsector is een groeiende sector, waarbij alsmaar meer werk te krijgen is. De carrièremogelijkheden bij een baan in de bouw zijn erg groot. Er zijn veel verschillende banen die vallen onder werk in de bouw. Hierdoor zijn er altijd mogelijkheden om aan de slag te zijn in deze sector. In deze blog gaan wij het hebben over hoe je aan een baan kunt komen in de bouw. Er zijn immers veel verschillende manieren om aan een baan te komen naast het bekijken van en reageren op vacatures in Rotterdam.

Contact hebben met netwerken

De eerste manier om aan een baan in de bouw te kunnen komen, is door gebruik te maken van je netwerken. Je kunt aan mensen die ook in de bouw zitten, laten weten dat jij op zoek bent naar werk in de bouw. Ga in gesprek met mensen die al werken in de bouwsector en vraag aan hen of zij toevallig weten of er beschikbare functies zijn. Je kunt ook duidelijk maken dat je op zoek bent naar iets, zodat zij jou als voorbeeld kunnen geven als er iemand wordt gezocht voor een specifieke functie. Via apps zoals LinkedIn kun je ook je netwerk uitbreiden en meer mensen in de sector leren kennen.

Reageren op en zoeken naar vacatures

Via online websites zijn er veel mogelijkheden op het gebied van vacatures. Er zijn veel verschillende websites waarop vacatures te vinden zijn. Hier staan vaak ook al kort de eisen en voorwaarden vermeld. Zo kun je in één oogopslag zien of de functie iets voor jou is. Bovendien kun je vaak op de website van dat bedrijf kijken naar wie zij zijn en wat zij doen. Via vacatures kun je erg eenvoudig reageren op de beschikbare functies. Het is daardoor een eenvoudige manier om aan een baan in de bouwsector te komen. Wel vereist het vaak doorzettingsvermogen, omdat je niet altijd direct een reactie krijgt op je sollicitatie of mail.

Zelf een bedrijf benaderen

Wanneer het via vacatures of je netwerk niet lukt om een baan in de bouwsector te vinden, is er ook nog een andere manier om aan een baan te krijgen. Je kunt namelijk ook zelf bedrijven die jij interessant vindt benaderen door hen een bericht te sturen. Je kunt bijvoorbeeld een mail met je interesse of motivatie opstellen en hier je cv bij sturen. Wie weet krijg je dan een antwoord op jouw bericht en kun je bij hen langskomen voor een sollicitatie. De kans is hierbij wel kleiner dan bij vacatures, omdat het niet zeker is of zij überhaupt op zoek zijn naar nieuwe werknemers voor het bedrijf. Toch is het altijd de moeite waard om het te proberen, want wie weet lukt het wel en vind jij jouw nieuwe droombaan via deze weg.

Hulp van een uitzendbureau

Het is ook altijd nog mogelijk om je bij een uitzendbureau aan te melden. Dit is met name handig als je snel aan de slag wilt gaan in de bouw. Een uitzendbureau kan een geschikt bedrijf zoeken die op zoek is naar nieuwe mensen in de bouwsector. Zij kunnen jou dan voordragen aan het bedrijf.