haard

Een open haard zorgt voor warmte en gezelligheid, maar toch zijn er ook nadelen aan verbonden. Steeds meer mensen overwegen om over te stappen naar een elektrische haard dankzij het brandgevaar en de uitstoot van gevaarlijke stoffen van een traditionele haard. Ben je je aan het verdiepen in een elektrische haard? Wij zetten een aantal redenen op een rij waarom steeds meer mensen een open haard vervangen door een elektrische haard. 

1. Een elektrische haard is veiliger

De belangrijkste reden waarom steeds meer mensen kiezen voor een elektrische haard is de veiligheid. Een sfeerhaard is namelijk een stuk veiliger dan een traditionele haard. Dit komt doordat je geen rookkanaal of gasaansluiting nodig hebt voor een elektrische haard. Een stopcontact is genoeg. Hierdoor heb je geen rook en geen roet, waardoor het risico op brandgevaar aanzienlijk wordt verminderd.

Daarnaast wordt een elektrische haard niet warm en kun je deze veilig gebruiken met rondrennende kids en huisdieren. 

2. Eenvoudig in gebruik

Een elektrische haard is erg eenvoudig in gebruik. Aan de hand van de knoppen aan de zijkant van de haard en een meegeleverde afstandsbediening kun je het vuur eenvoudig aan- en uitzetten. Bovendien kun je ook de warmte-instellingen zelf regelen en de kleur van het vlammenspel aanpassen. 

haarden

3. Geen schoorsteen nodig

Nog een groot voordeel van een elektrische haard is dat je geen schoorsteen nodig hebt. Je hoeft je woning dus niet te verbouwen om van een gezellig haardvuur te genieten. Ook betekent dit geen onderhoud aan de schoorsteen. 

4. Energiezuinig

Aangezien sfeerhaarden op elektriciteit werken, zijn ze over het algemeen energiezuiniger dan traditionele open haarden. Er gaat geen warmte verloren en je kunt de warmtestanden helemaal zelf instellen. Zo verbruik je niet meer warmte dan nodig is.