Waar zijn akoestische wandpanelen van gemaakt

Heb je last van een echo in de ruimte? Heb je alles geprobeerd, maar blijft het akoestische probleem bestaan? Een manier om een echo of nagalm te verminderen, is door akoestische wandpanelen aan te brengen in de ruimte. Dit zijn panelen die geluid absorberen; hierdoor vermindert de galm en verbetert de algehele akoestiek in de ruimte. Maar waar zijn akoestische wandpanelen eigenlijk van gemaakt? Hier vertellen wij je meer over!

1. Schuim

Er zijn verschillende soorten akoestische wandpanelen beschikbaar. Een van de meest voorkomende materialen voor panelen is polyesterschuim. Dit is een lichtgewicht materiaal en zeer effectief voor het absorberen van geluid. Het wordt veelal gebruikt in woningen, maar ook in kantoren en bedrijfsruimten. Polyesterschuim is heel eenvoudig op maat te snijden en vormen, hierdoor is het een uitstekend materiaal voor akoestische panelen.

2. Houten wandpanelen met vilt

Tegenwoordig zijn er stijlvolle akoestische wandpanelen verkrijgbaar. Deze panelen worden gemaakt van hout en gevuld met geluidsabsorberend materiaal, zoals vilt. Dit vilt is geluiddempend en heel goed te combineren met andere materialen, in dit geval hout. Er wordt in veel gevallen gebruikgemaakt van vilt gemaakt van gerecycled plastic uit de zee. Hierdoor wordt er ook nog een bijdrage geleverd aan het opschonen van de oceaan. De houten wandpanelen van akoestischepanelenshop.nl zijn duurzaam en beschikken over geluidsklasse A. 

3. Glaswol en steenwol

Naast schuim en vilt is wol een populair materiaal voor akoestische isolatie. Er wordt dan in de meeste gevallen gebruikgemaakt van glaswol of steenwol. Dit zijn vezelmaterialen die uitstekend zijn in het absorberen van geluid. Daarnaast bieden ze ook nog eens isolatie. 
Wil je een milieuvriendelijke keuze maken? Ook dan is wol zeer geschikt. Glaswol en steenwol zijn duurzaam, brandveilig en bestand tegen schimmel en vocht. Ideaal, dus!